Parajdi szallas es parajd turisztikai latvanyossagai.

Hogy miert szeretnek a vendegek Parajdon megszallni? Ennek ket oka is van: mert a fo latvanyossagok nagy resze 100 km –en belul van, igy nem kell allandoan valtoztatni a szallast, masreszt a gyogyito sos levego jo hatassal van a szervezetre.

   Parajd -Hargita megye legnagyobb kozsege, tobb mint 7000 lelket szamlalo kozosseg. Ami hiresse tette Parajdot az az 1200-as evektol mukodo sobanya. Ma mar nemcsak  sokitermeles folyik Parajdon, hanem a leguti, asztmas betegsegben szenvedo emberek is a parajdi banyaba jarnak kezelesre. De 120 meter melyen sem unatkoznak az emberek, van jatszoter, ping-pong asztalok, uloalkalmatossagok, internet hozzaferes, kavezo, ajandekuzlet, okomenikus templom, faragott    szekelykapuk, muzeum (sokitermelo eszkozok), kepkiallitas, szobraszok-, festok alkotásai. A legujabb letesitmeny pedig a földalatti borgaleria.

Ezenkivul meleg sos kadfurdo es szabadteri sosfurdo is nagyszerű lehetoseg a vendegek gyogykezelesere (nyugtato, izomlazito, ertagito hatasa van), szorakoztatasara.

Es ezzel a so meg mindig nem er veget, ott vannak a gyonyoru sosziklak, a soszoros, ahova nagyszeru kirandulasokat lehet tenni.

Az idelatogato turistak talalnak meg szamos latnivalot Parajdon. Az Aprily Lajos emlekhaz, a muemleknek szamito reformatus templom, az uj, modern katolikus templom, a parajdi muveszek: fafaragok, varro es szovoasszonyok, az elso vilaghaborus emlékmu. Gyonyoru kirandulohelyek a Bucsin teto, a Kis-ag, Eross-patak, Siklódi ko, Rapsonne-vara, Bogdan mezeje , menedekhaz. Es  ezen felemelo helyek szepseget csak fokozni lehet a friss , tiszta, oxigendus levegovel, ami itt erezheto.

Parajdon megtekinthetok a helyi nepszokasok: hesspavazas punkosd masodnapjan, husveti zoldag teves, szureti bal, farsangi bal. Immár 14 eve, minden szeptemberben megszervezik a parajdi toltottkaposzta fesztivalt, mely egyre nagyobb sikert arat, egyre tobb az erdeklodo.

Telen is egyre tobben latogatnak Parajdra, ugyanis  a Bucsin-teton ket, a Bogdan mezejen egy sipalya talalhato (felvonoval).

Parajd szallasai megfelelnek az egyre nagyobb  tomegben idelatogato  turistak igenyeinek. Egyre tobb es egyre szebb    szallashelyek, vendeghazak, panziok, ettermek epulnek, igy minden idelatogato talal szamara megfelelo szallast .

    Tehat ne habozzon Parajdra latogatni, itt olyan egyedi szepsegu helyeket, nem mindennapi dolgokat lathat amit kar lenne kihagyni.

banner a panziohoz

Parajd